HDP Adana İl Başkanı dahil 15 kişi serbest bırakıldı

HDP ilçe başkanları ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 20 kişiden 5'i tutuklandı, Adana İl Başkanı Hüseyin Beyaz'ın da aralarında olduğu 15 kişi hakkında adli kontrol kararı verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2016 20:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP Adana İl Başkanı dahil 15 kişi serbest bırakıldı

Adana'da PKK terör örgütüne üye olduğu ve örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında HDP il ve bazı ilçe başkanları ile yöneticilerinin de bulunduğu 20 kişiden 5'i tutuklandı. Mahkeme, Adana İl Başkanı Hüseyin Beyaz'ın da aralarında olduğu 15 kişi hakkında adli kontrol kararı verdi.

Alınan bilgiye göre, Teröre Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, terör örgütü PKK üyesi oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına aldığı 20 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

HDP Adana İl Başkanı Hüseyin Beyaz'ın da aralarında olduğu 20 şüpheli, Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, 11 kişi hakkında adli kontrol uygulanması, 9 kişinin ise tutuklanması istemiyle zanlıları nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Mahkeme, haklarında tutuklama istenen 9 kişiden Yüreğir İlçe Başkanı Basri Çelik, Seyhan İlçe Başkanı Sadrettin Argın, Derya Çiçek, Halime Kuş ve Mehmet Tutuş'u tutukladı, aralarında Adana İl Başkanı Hüseyin Beyaz'ın da olduğu aralarında 15 kişi hakkında adli kontrole serbest bırakılmaları kararı verdi.

Operasyon kapsamında Ceyhan ilçesinde gözaltına alınan ve aralarında HDP Ceyhan İlçe Başkanı Kamuran Saat'in de bulunduğu 5 zanlı ise Ceyhan'da çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana ve Ceyhan'da 12 Aralık'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda HDP İl Başkanı ve parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber